farfasha
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طبق اليوم فى رمضان

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
nourya
نائب مدير
نائب مدير
nourya


انثى
عدد الرسائل : 123
العمر : 29
المهنه : طبق اليوم فى رمضان Studen10
الهوايه : طبق اليوم فى رمضان Chess10
الوطن : طبق اليوم فى رمضان Female31
الاوسمه : طبق اليوم فى رمضان 1187177599
تاريخ التسجيل : 30/08/2008

طبق اليوم فى رمضان Empty
مُساهمةموضوع: طبق اليوم فى رمضان   طبق اليوم فى رمضان Icon_minitimeالإثنين 01 سبتمبر 2008, 5:01 pm

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

كل عام وانتم بخير جميعااااااااا

اقدم لكم طبق اليوم في رمضان وهيكون ان شاء الله

كل يوم اكله مختلفه

مع

نوريا وطبق اليوم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
nourya
نائب مدير
نائب مدير
nourya


انثى
عدد الرسائل : 123
العمر : 29
المهنه : طبق اليوم فى رمضان Studen10
الهوايه : طبق اليوم فى رمضان Chess10
الوطن : طبق اليوم فى رمضان Female31
الاوسمه : طبق اليوم فى رمضان 1187177599
تاريخ التسجيل : 30/08/2008

طبق اليوم فى رمضان Empty
مُساهمةموضوع: رد: طبق اليوم فى رمضان   طبق اليوم فى رمضان Icon_minitimeالإثنين 01 سبتمبر 2008, 5:02 pm

انهارده اول يوم رمضان

ودى اول وجبه معانا هى وجبه غريبه بس جامده


وده اول طبق معانا فى طبق اليوم فى رمضان

طبق اليوم فى رمضان 11
* المقادير:

دجاجة مسلوقة
كوبان ونصف أرز طويل الحبة
ملعقة كبيرة زبدة
نصف كيلو بازلاء مسلوقة
جزرة متوسطة مقطعة مكعبات ومسلوقة
3 حبات فلفل رومي أخضر مقطعة مكعبات
ملعقة صغيرة قرفة
ملعقة صلصة طماطم
جوزة الطيب ملح فلفل


* الطريقة:
يغسل الأرز وينقع لمدة نصف ساعة في ماء مملح ثم يغسل في ماء بارد.
تخلى الدجاجة المسلوقة من الجلد والعظم وتقطع شرائح.
ترفع ملعقة الزبدة على النار حتى تسيح ويضاف إليها البهريز والقرفة والملح حتى يغلي المقدار.
يضاف الأرز ويترك حتى يغلي ويغطى وتهدأ النار حتى يتم نضج الأرز.
تحمر البصلة في زيت الذرة على نار هادئة وتضاف مكعبات الفلفل الرومي ويقلب المقدار لمدة دقيقتين.
تضاف ملعقة صلصة الطماطم ويترك المقدار على النار حتى يتم نضج الفلفل.
تضاف شرائح الدجاج ويتبل المقدار بالملح والفلفل وجوزة الطيب.
يضاف الأرز الناضج إلى الخليط السابق ويقلب بخفة حتى يتجانس.
يغرف ويقدم ساخنا ويمكن تجميله بمقدار من اللوز أو الصنوبر المحمر.


ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ


يارب يكون عجبكوووووووووووووووا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سمسمة
عضو جديد
عضو جديد
سمسمة


انثى
عدد الرسائل : 13
العمر : 31
المهنه : طبق اليوم فى رمضان Studen10
الهوايه : طبق اليوم فى رمضان Huntin10
الوطن : طبق اليوم فى رمضان Female31
دعاء : طبق اليوم فى رمضان FP_12
تاريخ التسجيل : 02/09/2008

طبق اليوم فى رمضان Empty
مُساهمةموضوع: رد: طبق اليوم فى رمضان   طبق اليوم فى رمضان Icon_minitimeالثلاثاء 02 سبتمبر 2008, 6:23 am

تسلم ايديكي بس ياتري انتي للي عملها ولا حد تاني
بس شكلها حلو
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
nourya
نائب مدير
نائب مدير
nourya


انثى
عدد الرسائل : 123
العمر : 29
المهنه : طبق اليوم فى رمضان Studen10
الهوايه : طبق اليوم فى رمضان Chess10
الوطن : طبق اليوم فى رمضان Female31
الاوسمه : طبق اليوم فى رمضان 1187177599
تاريخ التسجيل : 30/08/2008

طبق اليوم فى رمضان Empty
مُساهمةموضوع: رد: طبق اليوم فى رمضان   طبق اليوم فى رمضان Icon_minitimeالثلاثاء 02 سبتمبر 2008, 4:53 pm

انهارده اليوم التانى ودى الوجبه التانيه معانا


يارب تعجبكوووووووووووووا


الدجاج المشوووووووى

طبق اليوم فى رمضان 54230856cz1


المقادير:
دجاجة
بطاطا (بطاطس)
التتبيلة
بصلة مبروشة
ملعقة صغيرة زنجبيل مبروش
ملعقة صغيرة ثوم مهروس
ملعقة صغيرة زعتر مطحون
3 ملاعق طعام صلصلة بندورة (طماطم)
3 ملاعق طعام زيت زيتون
ملح ، فلفل أحمر بودرة، فلفل اسود (حسب الرغبة)
تخلط مقاديرالتتبيلة معاً




الطريقة:
تقطع الدجاجة من جهة الظهر ويقص جزء السلسلة لتسهيل فرد الدجاجة في الصينية
تغسل الدجاجة وتفرك بالملح والخل
تتبل الدجاجة بوضع 2/3 التتبيلة تحت جلد الدجاجة (بين الجلد واللحم) وذللك برفع الجلد بدون قطعه
وتترك لمدة ساعة قبل الشوي لتتشرب التتبيلة




تنظف البطاطا بدون تتقشير وتقطع بالوسط (أوحسب حجمها) إذاكانت صغيرة تترك بدون تقطيع
تتبل بما تبقى من التتبيلة السابقة




تشوى بالفرن بدون تغطية لمدة ساعة تقريباً (حسب حجم الدجاجة)
طبق اليوم فى رمضان 37577929ap9


يقدم بجانبها
صلصة الثوم




المقادير:
كوب ماء + 2 ملعقة طعام نشاء
ملعقة صغيرة ثوم مهروس
4 ملاعق طعام زيت زيتون
4 ملاعق طعام عصير ليمون
ملح
يذوب النشاء في الماء ويطهى على النار مع التحريك حتي يغلي ويتغير لونه للشفاف
يرفع عن النار ويترك ليبرد
يوضع في الخلاط الكهربائي ويضاف الملح والثوم ويخلط
أثناء دوران الخلاط يضاف الزيت والليمون على التولي ببطء (شوي زيت شوي ليمون) حتي تنتهي الكمية. وتصبح الصلصة مثل الكريما.(لمدة خمس دقائق)
وتضع في الثلاجة لفترة قصيرة حتى تتماسك
ثم تقدم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
dr:cherry
المدير العام
المدير العام
dr:cherry


انثى
عدد الرسائل : 114
العمر : 34
المهنه : طبق اليوم فى رمضان Pharma10
مزاجك ايه : طبق اليوم فى رمضان Anafar10
الهوايه : طبق اليوم فى رمضان Chess10
الوطن : طبق اليوم فى رمضان Female10
الاوسمه : طبق اليوم فى رمضان Wms59810
دعاء : طبق اليوم فى رمضان FP_19
تاريخ التسجيل : 29/08/2008

طبق اليوم فى رمضان Empty
مُساهمةموضوع: رد: طبق اليوم فى رمضان   طبق اليوم فى رمضان Icon_minitimeالثلاثاء 02 سبتمبر 2008, 6:14 pm

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://farfashaa.ahlamontada.net
سمسمة
عضو جديد
عضو جديد
سمسمة


انثى
عدد الرسائل : 13
العمر : 31
المهنه : طبق اليوم فى رمضان Studen10
الهوايه : طبق اليوم فى رمضان Huntin10
الوطن : طبق اليوم فى رمضان Female31
دعاء : طبق اليوم فى رمضان FP_12
تاريخ التسجيل : 02/09/2008

طبق اليوم فى رمضان Empty
مُساهمةموضوع: رد: طبق اليوم فى رمضان   طبق اليوم فى رمضان Icon_minitimeالثلاثاء 02 سبتمبر 2008, 11:05 pm

Mad يا بنتي حرام عليكي كفاية بقي انا بجد كده هفطر
انتي شكللك مش عايزة تجبيها لبر
ماشي يا نورة تسلم ايديك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طبق اليوم فى رمضان
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
farfasha :: ادم وحوا :: مطبخ فرفشه-
انتقل الى: